Bubi Yazılım

SEO nedir?

seo.png

“SEO nedir?" sorusuna tek bir kısa cevap verecek olursak; Hedeflenen kelimelerde var olan sıralamalardan daha üst sıralara çıkmak için yapılan çalışmanın bir bütünü diyebiliriz. SEO hizmeti bir web sitesinin tüm metrikleri göz önüne alarak en iyi içerik, en iyi görünüm ve en hızlı site performansına ulaşma sanatıdır. SEO olarak bilinen ve Türkçe manası "arama motoru optimizasyonu" olan hizmetin değeri her geçen gün artmaktadır.

SEO Nedir?

SEO teriminin günümüzde tanımı Web sitesindeki iyileştirmeler olarak tanımlansa da hedef alanı ve geliştirmeleri her geçen gün genişlemektedir. İnternet kullanıcısının artan beklentileri ve gelişen teknoloji ile birlikte SEO kriterleri değişken gösteriyor. Bizler de SEO ajansı olarak bu kriterlere en uygun web site mimarını oluşturmak için çalışmalar yapıyoruz. Peki, neden SEO Çalışmasına ihtiyaç duyuluyor? SEO çalışması web sitesi sahipleri ve firma sahiplerinin sektörlerindeki en yüksek ziyaretçi ve müşteri sayısına ulaşılması için yapılır.

İç SEO Nedir?

seo.png

Bir web sitenin temelinin oluşturulması tarafında yapılan çalışmaların bütüne İç SEO denir. Bu süreçte profesyonel birtakım SEO araçları kullanılır. Ahrefs, Deepcrawl , Botify gibi araçlar eşliğinde web sitesinin teknik hataları ve web site performansı incelenir. Bu incelemeler sonucunda birtakım iyileştirme önerileri ve uygulamaları sunulur. İç SEO yapılmasındaki en büyük amaç web sitesinin Google tarafından daha iyi anlaşılmasına yani indexlenmesine daha kolay imkan sağlamak ve gün içinde Google’ ın web sitesinde daha çok sayfa taramasına(crawl) etmesine olanak sağlamaktadır.

Site Dışı SEO Nedir?

Bir web sitenin İç SEO kısmındaki teknik problemleri çözümledikten sonra yapılması gereken imaj ve otorite arttırma çalışmalarına Site Dışı SEO (Offpage SEO) denir. Dış seo çalışmaları ile web sitesinin Google gözünde otorite kazanması için güvenilir link kaynaklarından backlink almasıyla mümkündür. Bu backlinkler tamamen siteleri üst sıralara taşımak ve Google gözünde daha fazla prestij kazanmak adıyla firmalara önerilir.

SEO Sürecinde Bubi Yazılım Olarak Neler Yapıyor?

Kelime Analizi

SEO’ nun temel taşlarından biri olan kelime analizi SEO çalışmasına başlarken ilk yapılan adımlardan biridir. Çalışma yapılacak web sitesine dönüşüm getirebilecek kelimelerin araştırılması ve tespit edildiği aşamadır. Kelime analizi sürecinde Google servisleri ve Premium SEO araçları kullanılıyor. Egegen olarak bizler de kelime analizinde Google Keyword Planner, Semrush, Kwfinder, Ahrefs gibi SEO araçları kullanmaktayız.

Rakip Analizi

Sektörel kelime araştırmalarını tamamladıktan sonraki hedefimiz Rakip Analizi çalışmamızı yapmak oluyor. Web sitemizin hedeflediği kelimelerde kaçıncı olduğu ve rakiplerimizin bu anahtar kelimelerde kaçıncı sırada olduğuna dair notlarımız alınır. Rakiplerden eksi ve artı yönlerimiz S.W.O.T analizi eşliğinde belirlenir. Sitenin tüm sayfa kelimelerine özel çözümler üretilmeye başlanır. Rakiplerin var olan trafiklerini, backlinklerini ve en iyi sayfalarına dair yorumlamalar yapabilmek için: Ahrefs, Smilarweb ve Ranksignals gibi araçları kullanabilirsiniz.

Site Analizi

Site Analizi kısmında çalışma yapılan web sitesinin tüm sayfalarının SEO kriterleri değerlendirilir. Eksik veya yanlış yapılan uygulamalar düzeltilmeye başlanır. Örnek vermek gerekirse web sitesinin title , description, heading etiketleri , mobil uyumluluk , site hızı gibi tüm metrikleri tek tek değerlendirilir. Bu süreci Screaming Frog, Botify ve Search console gibi servisler üzerinden sürdürüyoruz.

Site İçi Optimizasyon

Google’ın bir web sitesini daha iyi anlamlandırabilmesi için bilinen 200 farklı kritere uyulması gerekmektedir. Bunlar Site hızı, title tag uyumluluğu , description gibi kriterlerden oluşmaktadır. Google bu kriterleri en iyi uygulayan web sitesini üst sıralara çıkarmaktadır. Egegen olarak bizler de web tasarımını yaptığımız siteleri İÇ SEO kaygısı güderek yapıyoruz. Oluşturulan sayfa, kullanıcı deneyimine uygun ve web sitesinde vakit geçirirken hiçbir problemle karşı karşıya gelmemesine özen gösteriyoruz. Bu işlemleri yaparken uzman içerik editörlerimiz tarafından sayfaya en kaliteli içerikleri hazırlıyoruz. İçerik kısmı Google için en önemli kriterlerden biridir. Çok sayıda içerik üretmektense az sayıda kaliteli içerik üretmeyi web sitesi sağlığı açısından daha faydalı bulmaktadır.

Site Dışı SEO (Offpage SEO)

Site Dışı SEO kısmı en az İç SEO kadar önemli ve uzmanlık gerektiren bir konudur. Tamamen site dışından yapılan müdahalelerden oluşmaktadır. Daha üst sıralara çıkmanızı kolaylaştıran temel çalışmalardan biridir. Ancak bu çalışmada her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır tabirini kullanabiliriz. Bazı SEO uzmanları Anchor Text odaklı backlinkler odaklanırken bazı SEO uzmanları naked link tarzı çalışmalar yapmaktadır. Bu tamamen SEO uzmanının tercihine ve uzmanlığına kalmış bir durumdur. Ancak herkes tarafından kabul edilen en önemli kıssas web sitesini en otoriter sitelerden refere edecek linkleri toplayabilmektir. Backlink alımları yaparken daha önceki adımlarımızdan biri olan Rakip analizi bilgilerinden yararlanabilir rakiplerimizin link aldığı veya link verdiği siteler takip edilebilir. O yerlerden link alımları gerçekleştirilebilir. Ancak burada dikkat etmeniz gereken tek kriter tercihinizi kaliteli sitelerden yana kullanmak olmalıdır.

SEO Hizmeti Almadan Önce Sıkça Sorulan Sorular

İlgili Makaleler

yazilim.jpg

Yazılım hizmeti nedir?

Devamı ⯈
technology-advancement-in-web-design.jpg

En iyi web tasarım siteleri

Devamı ⯈
paralar.jpg

Web sitesi fiyatları 2023 yılında ortalama ne kadardır?

Devamı ⯈
website-tasarim.png

Web tasarım nedir?

Devamı ⯈
SEO nedir?Web tasarım nedir?Web sitesi fiyatları 2023 yılında ortalama ne kadardır?SEO nedir?web tasarımweb sitesiweb sitesi tasarımıweb sitesi fiyatlarıweb site tasarımısite tasarımıweb sitekurumsal web site tasarımıprofesyonel web site tasarımıweb yazılımweb tasarım fiyatlarıweb tasarımwebsite hazırlama